Αυτοκίνητο

Τεράστιο όφελος για το Ranger Wildtrak

Την πιο ελκυστική προσφορά αγοράς παρουσιάζει η Ford. Το νέο, ελκυστικό και δυναμικό Ford Ranger Wildtrak, προσφέρεται με όφελος έως 8.000 ευρώ, για αγορές μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2019. 

Η κομψή και ευέλικτη νέα έκδοση του best seller pick-up μοντέλου της γηραιάς ηπείρου, με τον προηγμένο δίλιτρο EcoBlue πετρελαίου κινητήρα της Ford, o οποίος διαθέτει σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) για βελτιστοποιημένες εκπομπές ρύπων, προσφέρεται παράλληλα με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων της Ford, που χαρίζει έως και 9% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Η αραιή κλιμάκωση των σχέσεων, σε συνδυασμό με τα προσαρμοζόμενα σημεία αλλαγής τους σε πραγματικό χρόνο, επιτρέπουν στο κιβώτιο να ανταποκρίνεται σε μεταβαλλόμενες οδηγικές συνθήκες ώστε να επιλέγεται η βέλτιστη σχέση για επιδόσεις, οικονομία ή πολιτισμένη λειτουργία, σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο ή μοτίβο.

Ο ισχυρός, νέος, κινητήρας του Ranger, αποδίδει 170 ίππους, ροπή 420 Nm και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 216 γρ./χλμ. (κατανάλωση 8,3 λίτρα/100 χλμ.) Ο κινητήρας με το μονό τούρμπο διαθέτει έναν συμπαγή υπερσυμπιεστή, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με περισσότερη πίεση υπερπλήρωσης στις χαμηλότερες στροφές.

Το εντυπωσιακό, νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει με την απόχρωση Saber Orange, αλλά και με το μοναδικό, σκούρο φινίρισμα τιτανίου στην τραπεζοειδή μάσκα και τους αεραγωγούς στα άκρα. Προσδίδοντας μια ανάλογα σπορ και τολμηρή σχεδίαση, οι ίδιες χρωματικές νότες τιτανίου συναντώνται στους εξωτερικούς καθρέπτες, στις λαβές των θυρών, στις εισαγωγές αέρα, καθώς και στις ράγες του πατώματος φόρτωσης.

Το νέο εσωτερικό του Ranger Wildtrak αποπνέει μία αίσθηση ανώτερης πολυτέλειας και σπορ γοητείας με dark-satin στοιχεία χρωμίου, γυαλιστερό διακοσμητικό ένθετο και υψηλής ποιότητας ημιδερμάτινα καθίσματα με χαραγμένο γραφικό Wildtrak.

Το νέο Ranger Wildtrack διατίθεται στην έκδοση Double Cab με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Επιπρόσθετα, διαθέτει νέα στοιχεία και «εργαλεία» που βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, είτε ως επαγγελματικό είτε ως όχημα για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το κορυφαίο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford και η τεχνολογία ενσωματωμένου modem, FordPass Connect, διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, που μετατρέπει το Ranger σε κινητό Wi-Fi hotspot, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 φορητές συσκευές. Επίσης, η πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του οχήματος μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής FordPass, κάτι που καθιστά την εμπειρία χρήσης ευκολότερη και πιο παραγωγική για ιδιοκτήτες ή οδηγούς στόλων (fleet), Σε αυτή περιλαμβάνονται οι εξής λειτουργίες: Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος): το σύστημα παρέχει στον οδηγό τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου πολλών στοιχείων του οχήματος, όπως είναι η στάθμη λαδιού του κινητήρα, οι πιέσεις των ελαστικών και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος): η λειτουργία αυτή βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το όχημά τους σε μεγάλα παρκινγκ ή μη γνώριμες τοποθεσίες εργασίας και Απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα: στην περίπτωση αυτή παρέχεται η δυνατότητα στον οδηγό να παρέχει πρόσβαση στο όχημα σε συναδέλφους ή απλά να απολαμβάνει την ξεγνοιασιά ότι έχει κλειδώσει το αυτοκίνητό του.

Το Ranger εφοδιάζεται στον βασικό του εξοπλισμό, με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως τα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter. Lane-Keeping Alert και Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Traffic Sign Recognition, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και το στάνταρ σύστημα Electronic Stability Control με περιορισμό κινδύνου ανατροπής και έλεγχο ευστάθειας τρέιλερ (trailer sway control). Το Active Park Assist είναι επίσης διαθέσιμο στην «παλέτα» των προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστήσουν την οδήγηση λιγότερο κουραστική αποτρέποντας ή μετριάζοντας συγχρόνως τις επιπτώσεις μιας πιθανής σύγκρουσης.

Η διπλοκάμπινη (Double Cab) έκδοση του Ranger Wildtrak, υιοθετεί τώρα την τεχνολογία Active Noise Control για πιο αθόρυβη λειτουργία. Επίσης, προσφέρει νέα premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ‘easy-lift’ πίσω πόρτας.

Με ικανότητα διέλευσης μέσα από νερό μέχρι και σε βάθος 800 χιλιοστά και με απόσταση αμαξώματος από το έδαφος στα 230 χιλιοστά, το νέο Ranger είναι σχεδιασμένο ώστε να διαχειρίζεται με ευκολία οποιοδήποτε οδηγική κατάσταση ή έδαφος κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής αποστολής ή ενός ταξιδιού αναψυχής. Με γωνία προσέγγισης 29 μοιρών και γωνία διαφυγής 21 μοιρών, ο οδηγός ελέγχει με ασφάλεια και σιγουριά το όχημα όταν περνά από εμπόδια με απότομες κλίσεις. Τα ανταγωνιστικά off-road πλεονεκτήματα του νέου Ranger συνδυάζονται επίσης με ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 κιλά και ωφέλιμο φορτίο έως 1.252 κιλά.